Lösningsbyggande samtal vid brist på motivation & samarbete

Screen Shot 2016-04-21 at 19.39.11Efter denna temadag kommer du känna dig dig trygg med hur du kan arbeta lösningsfokuserat i situationer när en klient sägerinsp-ovn-verktyg

Ibland kan vi (i terapi/coaching/vägledning/behandling/stödkontakter m.m.) råka in i en situation där klienten ifrågasätter meningen med insatsen, mötet, oss som person, våra metod(er), att vi är tillräckligt kvalificerade för deras behov eller någon annan aspekt av samarbetet. Det kan visa sig i ett öppet ifrågasättande, men det kan även visa sig som att klienten verkar irriterad, passiv, märker ord, rättar irrelevanta detaljer, suckar, avbryter, att stämningen blir spänd och alltid innehör det att osv. Som samtalsledare kan detta göra att man blir stressad, eller överdrivet tillmötesgående på ett sätt som bara ökar problemet, eller så kan man blir irriterad tillbaka, eller man börjar förklara sig eller ursäkta sig på ett sätt som inte heller inte leder till någon lösning av situationen. Detta riskerar att påverka utfallet av kontakten negativt. I lösningsfokuserad metod finns goda idéer hur vi kan hantera dessa situationer på ett konstruktivt och respektfullt sätt så att samarbetet och behandlingen får en ny chans fortsätta med gott resultat. Hur får man dessa metoder att fungera praktiskt och vad gör man om det inte fungerar i alla fall? Dessa frågor får du svar på och tillfälle att öva kring under denna dag.

Innehåll

Upplägg: Temadagen inleds med föreläsning som följs av fallvinjetter & videoexempel. Du får tillfälle att prova olika tekniker när vi arbetar praktiskt med rollspel och övningar kring temat. Stämningen är trygg och tillåtande, du kommer att känna att detta är verkligt roliga och utvecklande dagar.

Utbildningsledare

Michael Hjerth:

Caroline Klingenstierna:

 

tillval-enstaka

Datum & Kostnad

HT 2016
———————–
Pris som enskild utbildningsdag:
1500 kronor/enstaka dag
2500 kronor totalt vid deltagande på två temadagar i rad
———————–
Anmälan: formulär här
———————–
Utbildare/Handledare:
Michael K. Hjerth & Caroline Klingenstierna, leg psykologer, Solutionwork
———————–
Tider:
9.15-16.00
lunch kl 12.00-13.00
Fika för och eftermiddag
———————–
Plats: Krukmakargatan 34A, Södermalm i Stockholm
———————–
Detta ingår:
Förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch. utbildningsmaterial.